Week 6

Maandag komen ze de vloer in de woonkamer schuren [heerlijke planning, was begin dit jaar al afgesproken] dus ik ga maar even bij mijn moeder logeren; lijkt me niet zo handig om met de kleine in de stof en stank te gaan zitten. En omdat ik nog wat ziekjes ben vind ik het ook wel lekker dat ze mee kan helpen met de kleine – en mij wat kan verwennen. Maandagavond laat begin ik echter weer te klappertanden. Beginnen mijn gewrichten weer pijn te doen; gaat mijn temperatuur omhoog; en begin ik te janken omdat ik zo bang ben voor weer een borstontsteking met de bijbehorende antibiotica. Gelukkig kan de ontsteking bedwongen worden voor hij doorbreekt. Later deze week zal hetzelfde me nog een keer gebeuren. Ik sta wel steeds meer achter mijn beslissing om te stoppen met borstvoeding, want die angst is zo erg, die wil ik niet meer.

Matthijs heeft ondertussen nergens last van en blijft zijn heerlijke makkelijke zelf. Hij kan nu al echt focussen, hij kijkt je echt aan en wil communiceren. Hij begint ook te lachen, nog niet zelf naar jou als sociaal iets, maar wel als reactie op dingen die hij leuk of lekker vind. Halverwege de fles, als de ergste honger gestild is, kan hij ook inene een dikke grijns trekken. Hij maakt regelmatig duidelijk dat hij even ‘interactief’ wil zijn, dat hij bij ons wil zitten en wat aandacht wil. Ik ben begonnen met mijn tong naar hem uit te steken en volgens mij begint hij dat nu al bewust na te doen. We hebben in ieder geval al ‘tonguitsteekwedstrijden’ die we alle twee erg leuk vinden.

Woensdags gaan we voor het eerst naar het consultatiebureau, en hij blijkt inmiddels 58 cm te zijn en 5290 gram. Ze zijn met me eens dat het een heerlijk mooi jongetje is en dat alles uitstekend gaat met hem. Over een maand mag hij terugkomen en volgens mij gaan we dan ook prikken – ik vind het nu al zielig voor Matthijs. Maar we zien dan wel weer hoe hij daar op reageert. Nu hoop ik even gewoon gezond te blijven en te kunnen genieten van mijn heerlijke knulletje.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *