13 Maanden

Vandaag moest Matthijs zijn vierde DKTP hebben, gecombineerd met de Hib. Ze waren met zijn twee-en, dus hij werd stereo in zijn dijtjes geprikt en moest toen wel even hard huilen. We hebben meteen weggemasseerd, en ik heb geprobeerd om hem het beentje zo veel mogelijk te laten gebruiken met kruipen en stappen. Maar desondanks werd hij ruim drie uur na de prik huilerig en lastig, dus toen heb ik hem met een paracetamolletje in bed gestopt. Hij heeft de afgelopen tijd genoeg pijn geleden vond ik, dus hij krijgt gewoon preventief een pijnstillertje. Lekker puh!

Vanmiddag had hij nog duidelijk last, hij heeft ook heel veel tegen mij aan en op schoot gezeten, wat een duidelijk teken is dattie niet lekker is. Wel at en dronk hij gelukkig goed, en ik heb hem gewoon weer met een paracetamolletje in bed gestopt.

Verder is hij nu 77,5 cm en 10.130 gram. Dat is met lengte een heel klein beetje boven het gemiddelde en met gewicht precies op het gemiddelde voor zijn leeftijd zag ik, dus dat is prima.

Toen ik vertelde dat zijn neusamandel was geknipt zei de CB arts gelijk ‘goed zo’, die vond het ook prettig omdat hij toch erg vaak ziek en verkouden is geweest afgelopen jaar. Ze wilden gelijk over twee maanden de BMR prik doen, maar ik heb gezegd dat ik die pas in Januari wilde doen omdat ik dat thuis zou zijn en ze een week later vaak ziek worden. Dat was prima, dus dan zie ik ze over vier maanden pas weer.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *