Eerste verjaardag!

Vandaag was het dus zo ver….. Matthijs werd een jaar. Een memorabele dag voor ons, maar [al weet hij dat nog niet] ook voor hem aangezien we allemaal voorspellen dat hij nooit van zijn leven zijn verjaardag in Nederland in deze temperaturen zal vieren….

Om drie uur begon het feest hadden we afgesproken, dus toen hebben we eerst gezongen voor hem en hem toen een cadeautje gegeven. Het zingen vond hij het interessantste deel trouwens, dat herkende hij nog van de creche gisteren denk ik.

Daarna kreeg hij de halve slagroomtaart voorgeschoteld en wachtten we met de camera’s in de aanslag wat er zou gaan gebeuren. Het begon heel netjes. Keurig tussen duim en wijsvinger een chocolaatje pakken en aflikken, daarna een stukje sinaasappel en weer wat later klodders slagroom. Maar nog steeds keurig tussen duim en wijsvinger. We hadden een lepel klaargelegd, die hij ook nog enthousiast ging gebruiken; waarbij hij langzaam steeds meer hand in de taart zette. De stap naar met twee handjes in de taart was toen natuurlijk niet meer zo groot. En brokken taart je je mond duwen, of aan je ouders voeren, is dikke pret natuurlijk. En op het eind kreeg hij de smaak helemaal te pakken; de klodders taart werden in de rondte gegooid en de taart zelf werd met twee handen tegelijk platgeslagen. De hond, inmiddels ook al redelijk bedekt met klodders, dacht dat hij in de hondehemel was aangekomen ;-). En ons manneke zat dus helemaal onder… zoals het hoort op een verjaardag!

Daarna begon het bezoek binnen te druppelen, en was Matthijs dus helemaal in zijn element. Mensen, aandacht en spelletjes; heerlijk! Tegen het einde begon hij warempel zelfs door te krijgen dat het papier van de pakjes gescheurd moest worden.

Een van de dingen die we kregen was de loopwagen van de buren; wij hadden er nog geen namelijk. Toen aan Matthijs werd voorgedaan hoe het moest, vasthouden en stappen, leek het hem wel wat. Maar al snel werd zijn aandacht getrokken door oma. Hij liet dus een hand los om naar oma te reiken, liet de andere hand ook los….. en zette zijn eerste stapje los! Midden in een kring van bewonderaars, dus hij had zijn moment wel gekozen!

Iets vroeger dan normaal is hij doodmoe maar zeer voldaan in bed gerold. Op naar het tweede jaar!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *