Eerste maand van Daniel

Gisteren weer bloed geprikt (de arme ziel, nu al lekgeprikte hieltjes, en ze moeten er steeds zo gemeen in knijpen om genoeg bloed te krijgen). Vandaag kregen we de uitslag en alles was goed, dus ze hoeven Daniël niet meer te zien. Volgende controle is dus gewoon 7 juni bij het consultatiebureau.

Daniël maakt het inderdaad ook goed. Het is een tevreden baby met een prachtig gaaf babykoppie. Hij slaapt nog niet door, waar we met onze ervaring met Matthijs op hadden gehoopt, maar zijn ritme is natuurlijk ook flink in de war. Hij eet nog steeds veel, hij drinkt nu circa 6 keer per dag tussen de 130 en de 180 ml. Nu die porties zo groot zijn hoop ik wel dat hij snel naar 5 keer per dag gaat, en dan ´s-nachts lekker lang gaat slapen.

Hij is ook erg verkouden op het moment en dat helpt niet. Een verstopt snotterneusje is niet lekker bij het slapen en volgens mij heeft hij daardoor ook meer dorst. Wij willen immers ook altijd meer drinken bij het slapen gaan. Hij krijgt al wat extra water in zijn fles, omdat zijn ontlasting erg moeizaam ging en hard was. Ander voeding hielp niet, overschakelen op mineraalwater ook niet, olie in de fles niet, maar 10-20 ml water extra was perfect.

Net als bij Matthijs heb ik er grote voorkeur voor dat hij een fopspeen gaat gebruiken. Dat went veel makkelijker af straks, en ik had er zelf zo een enorme hekel aan dat ik nog op mijn vingers zoog toen ik al 12 was. Dus ik promoot de speen erg. Bij Matthijs was dat een groot succes –en die is er inmiddels al weer een tijd van af ook, dus dat is een nog groter succes. Maar Daniël is minder gek op zijn speen en zoekt nu al steeds zijn vingers op. Verder wil hij nu vooral vaak bij ons zijn. Dan leg je hem lekker op je borst en omdat hij al zo´n sterke nek heeft beweegt dat hoofdje dan alle kanten op, totdat hij lekker in je nek kan liggen. Tillen kan ook natuurlijk, maar met dat gewicht hou ik dat alleen met de draagzak vol. Ik kan me van Matthijs ook nog herinneren dat het zo´n knuffel was die je de hele dag rond moest tillen. Toch lijkt Daniël nog steeds een wat rustiger type dan Matthijs. We zullen zien!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *