Met fles naar huis

9 mei

De bili is terug naar 264, dus zonder enig hulpmiddel heeft Daniël het naar beneden weten te krijgen. Volgens mij betekent dat dat zijn lever nu goed op gang is en alles goed kan verwerken. Hij moet nu 7 keer 105 cc drinken, terwijl de gemiddelde zuigeling van deze leeftijd ongeveer 90 cc per voeding krijgt. Hoewel ik eerder deze week al een paar keer ruim boven de 100 cc heb gegeven loopt mijn borstvoeding nu terug, met een dieptepunt rond de lunch waar Daniël na 2 keer 15 minuten maar 5 cc binnen blijkt te hebben gekregen. Ik krijg er met kolven nog 70 cc uit, maar de ontbrekende 30 cc moet dus met kunstvoeding worden bijgegeven.

Wel mag Daniël nu bij mij op de kamer liggen (helaas, nog steeds niet naar huis dus). Ik besluit dat de vochtvoorziening voor Daniël de hoogste prioriteit heeft dus dat hij met de fles mag worden bijgevoed. Ik ga kolven en zo proberen mijn produktie weer omhoog te gooien dus ik vraag Tim om oud bruin en cashewnoten mee te nemen.

10 mei

Na 24 uur blijft de kolfoogst op een minimaal niveau hangen; 40 cc per kolfbeurt. Ik voel alweer pijnlijke plekken opkomen, dus de angst voor ontstekingen slaat al weer toe. Ik denk dat ik vandaag weer naar huis mag, maar zie niet hoe ik met een drukke peuter thuis de tijd en moeite moet vinden om mijn produktie weer terug op peil te brengen. Mijn tepels liggen nog steeds aan gort, waardoor de kans op borstontsteking ook al weer groter is. En ik kan me niet veroorloven om ziek te worden. Oftewel; ik besluit om te stoppen met de borstvoeding. Mijn kraamtranen lopen toch al van dag 2 tot dag 10 bij mij, en dit zorgt ook weer voor een flink stuk vochtverlies. Maar het lijkt me echt de beste oplossing. Zo werd het borstvoedingstarief van het ziekenhuis uiteindelijk het anti-borstvoedingsprotocol…. Maar we mogen wel naar huis vandaag!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *