Uitgekraamd…

De bili blijkt naar 303 te zijn gezakt. Later op de middag wordt besloten dat Daniël alleen nog maar op een matje hoeft te liggen, dus ik hoop dat we snel naar huis mogen. De reden voor zijn hoge biligehalte blijkt te liggen in bloedgroepverschillen. Ik heb bloedgroep O+ en Daniël heeft A+. Mijn lichaam maakte tijdens de zwangerschap antistoffen aan tegen de A+ die af-en-toe doorsijpelde en die antistoffen zijn via de placenta weer bij hem terecht gekomen. Eenmaal buiten de buik, waar hij zelf de rode bloedlichaampjes moet afbreken, maken die antistoffen het moeilijker voor de lever om alles snel genoeg af te breken.

Matthijs is erg druk als hij op bezoek komt. Het weer speelt hem waarschijnlijk ook parten, het is enorm heet zomerweer buiten en mijn ziekenhuiskamer begint associaties met sauna´s op te roepen. Binnen vindt hij vooral de rolstoel enorm interessant, zowel om zelf voor te bewegen (wat wij proberen te voorkomen wat hij ramt hem overal tegenaan) als om in te zitten.

Omdat ik zoveel last met voeden heb zijn ze van de couveuse afdeling zo lief om Daniël naar beneden te brengen zodat ik hem vanuit mijn bed kan voeden. Hoewel hij iedere dag meer moet drinken weten de borsten het nog goed bij te houden, dus ik weet dat ik niet voor niets in het ziekenhuis lig. Ik voel me wel eenzaam, mijn kraamtijd is wel heel abrupt voorbij en niemand hier ziet me als een kraamvrouw.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *