Consultatiebureau

Daniël is nu vijf weken en een dag, en vandaag was zijn eerste bezoek aan het consultatiebureau. Zoals ik al had verwacht is alles prima in orde met hem. Volgens hun metingen is hij 57,5 cm; dat is een halve centimeter minder dan hij volgens het ziekenhuis op 18 mei was, dus zo zie je maar hoe wisselvallig dat meten is. De weegschaal is objectiever… en die gaf aan dat Daniël nu 5965 gram weegt, dus hij is behoorlijk aangekomen. Hij is ook een echt plaatje om te zien; lekker babymollig, met overal plooitjes maar niet dik. Lekker compact knuffelkereltje dus eigenlijk.

Hij heeft iets vaker dan Matthijs huilbuitjes, ook in zijn slaap. Ik denk dat hij wat last heeft van zijn darmen (Matthijs heeft natuurlijk tot bijna zes weken borstvoeding gehad, dat lichtverteerbare spul zal best verschil maken). Doorslapen doet hij ook nog niet, maar hij heeft de afgelopen nachten al een keer vijf en twee keer zes uur geslapen, dus dat gaat ergens op lijken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *