Kusjes

Matthijs is erg in de “kus fase”. Vandaag was ik op het winkelcentrum met de kids, en als ik de baby eten moet geven doe ik dat meestal bij zo´n verzameling van mechanische apparaten voor kinders waar ze voor een gulden in een autootje kunnen dat dan gaat bewegen en dergelijke. Dan kan Matthijs zich daar even amuseren zonder dat ik met de baby in mijn armen al flesgevend achter hem aan moet hollen. Vandaag klom hij in een autootje waar naast de bestuurder een gigantisch groot varken zat. Waarop hij na een minuut niet meer met de auto bezig is, maar uitgebreid zoentjes aan het geven is aan het varken.

Even later liepen we langs een zaak waar ze telefoons verkopen. Wijst hij eerst in de etalage naar een Winnie-the-Pooh uitvoering, zegt verlekkerd “Beer!” en begint de etalage te zoenen…..

Hij doet wel meer grappige dingen trouwens. Wij laten hem altijd in bad zijn tanden poetsen ‘s-avonds. Vandaag gaf ik hem dus zijn tandenborsteltje aan; begon hij de bek van het badeendje ermee te poetsen. Toen ik hem vertelde dat dat niet hoefde, omdat eendjes geen tandjes hadden, werd ook het eendje van de nodige kussen voorzien .

Zijn kamer wordt een steeds groter succes. Op de trap omhoog begint hij al blij “kamer” te roepen en sinds we een radio/cd speler hebben gekocht wordt hij wakker en wil meteen “ziek” horen. Liefst gaat hij dan rondjes door de kamer hollen, waarbij hij af en toe in zijn handjes klapt: dat is zijn manier van dansen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *