Muizende peuter

Matthijs heeft vandaag eindelijk de muis van de computer ontdekt… Hiervoor was hij alleen maar als een dolle op de knopjes aan het drukken of erin aan het praten. Het verband met de cursor op het scherm had hij nog niet gelegd. We hebben vorige maand voor het eerst software gekocht voor hem, en Robbie Konijn Dreumes bevalt ons allemaal het beste, een heerlijk programma. Matthijs was er meteen gek op, en staat regelmatig bij de computer te wijzen en “Nijn”te zeggen. Maar echt snappen dat zijn muisbewegingen effect hadden deed hij niet. Nu echter is hij als een idioot met de muis over het scherm aan het bewegen en grinnikt zodra hij Robbie Konijn ziet. Die moet met zijn ogen de cursor volgen en in Matthijs’ tempo en richting is dat inderdaad erg grappig. Hij stuurt nog niet, dat komt hoop ik straks, maar is alleen heel hard met de muis aan het bewegen; heen en weer, op en neer, en rondjes draaien.

Ik bemoei me er maar even niet mee, hij is in een erg dwarse en eigenwijze fase. Hij wil ook persé met zijn gezicht naar voren de trap af, net als wij doen en laat met alles heel duidelijk merken wat hij wel wil en wat hij niet wil. Regelmatig duwt hij mijn handen weg als ik iets wil doen, en zegt “neeeheee”. In gedachten hoor ik “sellef doen”er al achter. Hoewel het af-en-toe lastig is zijn we toch wel blij dat hij zo duidelijk weet wat hij wil en dat ook duidelijk kan maken. Tot verbazingwekkende dingen aan toe; bij het avondeten besloot hij vandaag dat hij NIET de puddig wilde waar hij gisteren nog zo verlekkerd van smulde, maar een potje yoghurt. Daar vroeg hij dan ook gelijk om (“Toetje. Yoghurt”) en de pudding schoof hij weer weg.

Hij kan Poesje Mauw al bijna helemaal zelf zingen, met de meeste woorden goed. “Daniël honger”zodra de baby huilt is ook een favoriet zinnetje. En hij vraagt regelmatig om dingen die hij wil, van ijsjes tot video kijken. Zijn huidige favoriet is TikTak, al wil hij soms ook “Ernie”zien. Met de kinderen op ons pleintje kan hij het ook erg goed vinden. Regelmatig wordt er aangebeld of Matthijs buiten mag spelen, door fans van een jaar of 8,9,10. Die gaan dan met hem glijden, of rondspringen, of rijden hem rond op zijn driewieler. En natuurlijk oefenen ze woordjes met hem. Heerlijk!! De afgelopen twee weken had hij vreselijk gemene luieruitslag en hij zit regelmatig met zijn vingers in zijn mond, dus ik denk dat de laatste twee kiezen er ook aan zitten te komen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *