Zomerupdate

Matthijs:

Het peuterpraten gaat zo goed vooruit, dat is gewoon wonderbaarlijk. Ook de twee talen begint hij nu al helemaal te splitsen. Een week of twee geleden zat hij op de bank tussen ons in, wees op Tim’s mond en zei “mouth”, vervolgens op mijn mond en zei “mond”. Toen kregen we datzelfde ritueel voor ogen, neus, benen, en diverse andere lichaamsdelen. Ook oefent hij af-en-toe zijn dieren al duidelijk tweetalig. Dan zegt hij “sheep”, wacht tot Tim kijkt, en doet dan “behehe”, zegt “schaap”, wacht tot ik kijk, en herhaalt het geblaat. Hij praat ook bijna alleen maar engels met Tim en Nederlands met de Nederlanders. We hadden nooit verwacht dat dat zo vroeg al zo goed zou gaan.

Omdat hij een paar keer uit zijn bedje geklommen/gevallen is en ik dat erg eng vind, hebben we zijn matrasje maar even op de grond gelegd. Eind deze maand krijgen we peuterbedjes, dus dan kan hij toch al opstaan en rondlopen wanneer hij wil; kan hij beter nu al wennen dan valt hij niet zo hard als hij van zijn matras afschuivelt ‘s-nachts. Ik had net een tent/speelhuisje gekocht in de vorm van een huisje, dat hebben we nu om het matrasje gebouwd. Het is heel knus en gezellig, en Matthijs kruipt er graag in met zijn boek.

Verder is zijn nieuwste hobby tekenen geworden. Hij kan een hele middag doortekenen, heel fanatiek. Hele kleurboeken worden volgepend, met veel krassen en veel kleuren. Helaas beperkt hij het niet tot papier als het aan hem ligt; de muur moet maar geverfd, op de stoelen zijn de kleurige krassen nog maar nauwelijks te zien en de ramen konden we met wat boenen weer helemaal schoon krijgen…. Hij trekt mij ook wel eens aan mijn arm mee: “mamma komen loodje”en dan krijg ik ook een potloodje in mijn handen geduwd en is het de bedoeling dat ik meedoe

Daniel:

Daniël is nu precies 14 weken oud en gisteren is hij weer naar het consultatiebureau geweest voor de tweede serie prikken. Hij is nu 7440 gram, dus nog steeds net boven de officiële bovenlijn, terwijl zijn lengte met 64 centimeter nu ook richting bovenlijn gaat (maar er nog iets onder blijft).

Alles was verder goed met hem, hij bewoog alles soepel en zoals het hoorde. Hij moest huilen toen de naalden van de prikken erin werden gestoken, maar verder heeft hij er dus ook wonderbaarlijk weinig last van gehad. Iets rustiger dan normaal, maar wel alert en goed focussend, en ook nog gewoon zijn fles leegdrinkend. Dit keer had hij wel wat koorts, maar hoger dan 38,5 is het voor zover ik weet niet gekomen.

Daniël is ook weer een makkelijke baby. Hij kan al een paar weken enorm goed focussen, echt op een paar meter afstand, en begint nu echt contact te willen maken. Dan richt hij zijn blik op je, en als je niet naar hem kijkt gaat hij kraaigeluidjes maken. Als hij je blik dan vangt geeft hij een hartveroverende glimlach weg, zodat je je wel met hem MOET bemoeien. Dat zal dus ook wel een extrovert mensenmannetje worden.

Hij wil overal bij zijn, huilt als hij apart ligt maar zodra hij opgenomen wordt of erbij komt liggen is het weer goed. Verder is hij sinds een week of twee echt met zijn handen bezig. Hij grijpt de daarvoor bestemde speeltjes in zijn box…. maar als je je over hem heen buigt heb je ook kans dat je blouse in zijn sterke grijpgrage knuistjes terecht komt en dan is het nog best een toer om je weer los te maken van hem.

Als hij in slaap valt moet hij dat allemaal missen en dat vind hij dan ook duidelijk niet leuk. Voordat hij wegdommelt heeft hij dan ook vaak een liggen te jengelen en huilen, meer dan we bij Matthijs gewend waren. Maar hij laat zich ‘s-avonds na zijn laatste fles tussen 8 en 9 wel heel makkelijk in bed leggen en valt dan zonder veel gehuil in slaap…… tot ergens tussen zes en acht in de ochtend. We zouden dus een hele goede nachtrust kunnen hebben; als we zelf niet nog steeds veel moeite zouden hebben met op tijd in ons nest te vallen. Aan hem ligt het in ieder geval niet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *