Baby update; ruim 4 maanden

Gisteren had Daniël zijn derde inenting en ook die ging weer erg goed. Even huilen bij de prik, maar dat was snel weer over en daarna heeft hij helemaal geen last meer gehad. Zelfs nauwelijks verhoging! Hij is nu 20 weken, 7895 gram en 67 centimeter dus hij schuift langzaam al op richting middellijn, net als zijn broertje. Tim was voor het eerst mee naar het consultatiebureau; leve de vierdaagse werkweek. Hij heeft echt trotse pappa gespeelt, met iedereen in de wachtruimte gesproken over hun kind en hoe fantastisch Daniël wel niet was.

Qua ontwikkeling gaat alles ook erg goed met ons Daantje. 4 September heeft hij zich voor het eerst omgedraaid en dat doet hij nu veelvuldig. Maar vreemd genoeg alleen van zijn rug naar zijn buik, niet van zijn buik naar zijn rug. Bij Matthijs was dat net andersom, grappig toch dat soort verschillen. Hij pakt dingen al heel goed op en aan, en geeft ze door van zijn ene hand naar zijn andere hand. Met de babygym kan hij echt intensief bezig zijn, heel bewust pakkend, trekkend en slaand. Het is meer een knuffelliefhebber dan Matthijs was, want ook zijn knuffelslang pakt hij heel bewust op en brengt hij naar zijn gezicht.

Hij is nog steeds enorm bewegelijk, als hij op zijn rug ligt gaat hij helemaal krom staan met zijn buik naar voren/boven/opzij en zo probeert hij zich te verplaatsen. Of hij zet zich af met zijn hielen en is voor je het door hebt een halve meter hoger dan hij was. Ik vind hem in bed ook vaak helemaal bovenop de dekens in de andere hoek van het bed en vaak nog op zijn buik ook.

Eind augustus heeft hij voor het eerst hardop gelachen en dat is een heerlijk geluid. Als hij over zijn buik gekieteld wordt komt er nu al echt zo’n schater uit, enig.

Verder is het ook nog steeds een erge kijker. Hij kan helemaal gefocussed zijn op dingen en mensen. Vooral Matthijs heeft duidelijk helemaal zijn aandacht, hij wringt zich in allerlei bochten om zijn broertje te kunnen volgen. Hopelijk blijven ze zo dol op elkaar, leuk voor hen en ook heerlijk voor ons straks.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *