Baby bijna een half jaar

Vandaag weer naar het consultatiebureau. Na een uur wachten waren we nog niet aan de beurt (assistente was ziek, alles liep uit, puinhoop dus). Daniël was vrolijk begonnen maar begon zich steeds ongelukkiger te voelen, dus ik heb maar gewoon een afspraak gemaakt voor over vijf weken en ben vertrokken. Tenslotte zie ik ook wel dat alles goed gaat met hem, de toegevoegde waarde van een CB-bezoek is niet ook nog dat lange wachten waard.

Maar we hebben wel gewogen en gemeten, en hij is nu 8085 gram en 68,5 cm lang. Als we met Matthijs bij zes maanden vergelijken is hij iets langer en iets lichter, wat grappig is omdat we vergeten zijn dat Matthijs ook zo’n stevige mannetje was.

Gelukkig wordt de verkoudheid eindelijk minder. Daniël had er echt veel last van. Minder eten (de flessen maar half of driekwart leeg drinken), meer huilen en spuitluiers, gecombineerd met volle loopneus en veel slijm; het verbaasde ons hoe vrolijk hij desondanks nog bleef. En nu kunnen we eindelijk ook weer hapjes gaan voeren, want dat was er door al die narigheid wat bij ingeschoten.

Hij probeert nu af-en-toe ook om zijn kontje van de vloer te krijgen; een eerste aanzet tot kruipen. Het lukt niet echt natuurlijk, dus daar raakt hij wat gefrustreerd van. Hij zit wel al goed stevig in de kinderstoel dus we zitten nu echt iedere avond gezellig met zijn allen aan tafel. Heerlijk! Zeker omdat Daniël en Matthijs zo leuk op elkaar reageren. Hard naar/met elkaar lachen aan tafel, en ook daarnaast erg op elkaar gefixeerd. Matthijs wil Daniël ook steeds knuffelen en met hem stoeien. Meestal gaat dat goed en moet de baby er erg om lachen, maar soms wordt het bijna gevaarlijk. Het is lief dat Matthijs de baby speelgoed geeft, maar niet zoveel dat hij er niet meer door kan kijken…. en de baby ronddragen is ook nog geen goed idee.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *