Sint Maarten

Gisteren heeft Matthijs zijn eerste min of meer bewuste sint Maarten gevierd. Helaas kon ik er niet bij zijn, ik was een weekend weg, maar Tim heeft met zwager IJf en neefje Ramses de honneurs goed waargenomen en ik had vrijdagochtend op de peuterspeelzaal al een voorproefje gehad.

Volgens Tim was Matthijs echt om op te vreten, maar dat vinden we altijd dus dat zegt nog niet zo veel natuurlijk. Hij ging met Ramses en Matthijs de deuren langs terwijl IJf heel lief het fort thuis bewaakte voor de andere zingende kinders. Ramses zong dan in sneltreinvaart het sint Maartenliedje, terwijl Matthijs er naast uit volle borst mee stond te murmelen. De eerste keren greep Matthijs na een enthousiast “oohooooooooh” met beide knuistjes voluit in de aangeboden schaal snoep, maar al snel had hij het systeem door en nam hij keurig een ding uit de schaal en stopte dat in zijn plastic tas, onder een beleeft “dankewel” en gevolgd door een lief “dahaag”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *