Nog even snel

Gisteren was Daniël nog vreselijk gefrustreerd. Hij wil eigenlijk gaan staan, dus hij trok zich aan de spijlen van zit op totdat hij op zijn knietjes zat… maar verder omhoog lukte niet. Dikke tranen dus. Maar vandaag blijkt dat de aanhouder wint en wist hij zich helemaal zelf tot stand te trekken! Zijn broertje kwam hem gelijk feliciteren. En warempel, het gaat nog niet heel geweldig, maar van tijd tot tijd beweegt hij zich bij het bijvoeden toch richting lepeltje om een hap te nemen!

Vandaag waren we bij vrienden eten. Matthijs vond de mandarijnen heel verleidelijk, maar wilde niet dat wij ze voor hem pelden. Hij begint momenteel heel driftig in het “zelf doen” stadium te komen, dus gaven we hem de mandarijn om te laten zien dat hij echt dat dunne schilletje er nog niet af kon pellen. En zo leer je weer eens dat je kind meer kan dan je denkt want hij wist tot vier keer toe heel secuur en voorzichtig alle schilletjes te verwijderen.

Daarna hadden we nog een kort intermezzo omdat hij buiten iets “aan!!” wilde. Ach ja, als je in deze moderne tijd ter wereld komt begrijp je natuurlijk niet dat er geen lichtknopje is om een einde aan de nacht te maken…

Ook markeert vandaag het einde van het tijdperk van vastzetten in buggy of kinderstoel…. want de kinderveilige sluiting kreeg hij vandaag eindelijk zelf open.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *