Toch weer fles

Vandaag de laatste dag van de kraamzorg, dus het laatste ochtendje dat ik verwend in bed kan blijven liggen. Gelukkig was er nog wel tijd om Falco nog even lekker te badderen.

Vanmorgen heb ik Falco weer een uur aan de borst gehad. Aan de borst hapt hij eerst goed aan, dus hij drinkt zonder dat ik pijn of last heb. Maar na een tijdje doet hij iets met of in zijn mond, en dan begint hij de tepel dus te pijnigen. Deze keer had hij de tepel die het nog redelijk deed een paar keer goed te pakken en die heeft nu dus ook een wond. Omdat ik dit keer vooraf een beetje gekolfd had zodat hij sneller bij de vette achtermelk zou komen dacht ik dat ik de borst achteraf maar helemaal leeg moest kolfen en hem dan aanbieden wat er nog uitkwam. Ik bleek in totaal 90 cc uit de borst te hebben gekolfd, wat volgens mij ongeveer een volledige voeding is voor een baby van 8 dagen. Hij heeft dus volgens mij in dat uur nauwelijks iets uit de borst gehaald en hapte de 90 cc dan ook gretig naar binnen. Waarop ik besloten heb om definitief over te gaan op fles; eerst met gekolfde moedermelk en daarna gewoon met kunstvoeding.

De rest van de dag voelde ik me daar zo opgelucht bij dat ik zeker weet dat het de juiste beslissing was. Falco heeft alle melk goed uit de fles gedronken, maakt nu ook weer genoeg plasluiers, is eindelijk geel gaan poepen (dat bleef eerst groen en dat is ook een teken dat er niet genoeg voeding binnenkomt bij een baby) en kijkt veel tevredener.

En natuurlijk zijn er ook voordelen aan het flesvoeden, waarvan het feit dat pappa ook de baby kan voeden een van de grootste is. Voor pappa én voor mamma. Matthijs knuffelt daarna de tevreden baby, die duidelijk genoeg gedronken heeft…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *