Verliefd

September begon met prachtig zomerweer. En dat was fijn, want wij vierden onze 9e trouwdag met een heel weekend weg! Onze babysit en haar vriend logeerden een nacht hier en hebben de dag erna nogal wat blikken getrokken door met ons drietal naar een kinderfestival op het sportveld hier te gaan. Bij Falco keken mensen nog met een blik van “lief, zo’n jong stel met zo’n ukkie”. Maar als dan eerst Daniel en daarna Matthijs erbij komen…

Tim en ik hadden heerlijk een weekendje in een motelletje ten Oosten van Utrecht geboekt. Zaterdag in de bossen gewandeld en zonder kinderen dus eindelijk weer eens door kunnen stappen. Na afloop op een zonnig terrasje gegeten en gedronken en zondag de hele dag heerlijk in de sauna doorgebracht.

Het weekend daarna was de verjaardag van Matthijs. Eerst gewoon thuis, met vrienden en familie in een kleinschalig maar zeer gezellig feestje. Hij is erg verwend maar was met alle cadeau’s ook wel erg blij. Al is de spiderman pyjama die hij van zijn oom Roy gekregen heeft misschien net een nipte winnaar.

Na onze vermoeiende ervaring van vorig jaar hebben we hem verteld dat hij van school verplicht 2 meisjes moest uitnodigen (hij mag net zoveel kinderen uitnodigen als hij jaren telt). En we hebben ons er redelijk makkelijk van afgemaakt door ze allemaal mee te nemen naar de overdekte speeltuin. Voor de kinderen allemaal erg leuk, maar voor de ouders blijft het vermoeiend, zo’n kinderpartijtje.

Met school gaat het erg goed. We hebben een heel goed gesprek gehad waarin duidelijk bleek dat de Intern Begeleider zowel het rapport van Matthijs als het boekje dat ik mee had gegeven had gelezen. Daardoor konden we ook concreet een aantal dingen afspreken die we vervolgens (hulde) twee dagen later op papier kregen.

Matthijs heeft van een meisje uit zijn klas ook een liefdesbrief gekregen. Of eigenlijk een liefdestekening, want zij kan nog niet schrijven en Matthijs wil nog niet lezen. Hij is nu natuurlijk ook verliefd en wil ook steeds tekeningen voor haar maken. Verder heeft het nog niet veel consequenties, hij is nog te jong om te trouwen vindt hij.

Daniel gaat nog steeds gewoon lekker op school. Hij vindt het zelf ook heel erg leuk en het is echt straf als hij niet naar school mag. We moeten wel goed blijven oefenen met zijn mondspieren. Dat slipt er nu nog wel eens tussendoor.

Falco is naar het consultatiebureau geweest. Hij is net iets korter dan gemiddeld (89 cm) en net iets zwaarder (13,5 kg), maar de CB-verpleegkundige zei dat ik me niet ongerust hoefde te maken omdat zijn BMI (Body Mass Index) gewoon goed was. Nu maakte ik me al niet ongerust, omdat ik precies hetzelfde verhaal heb gehad met Daniel en zelfs met Matthijs, die nu een gespierde spijker is waar we graag nog een vetlaagje omheen zouden zien. Hij blijft gek op puzzelen en kaartjes uitleggen (liefst door de hele kamer…) en is nog steeds een erg vrolijk manneke.

Tim en ik zijn nog steeds braaf drie keer in de week aan het joggen, volgens het schema voor de beginnende lopers, en zien duidelijk dat we vooruit gaan dus we worden wel beloond voor de volharding.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *