Matthijs haalt zijn A

Begin april heeft Matthijs zijn A-diploma gehaald met zwemmen. Twee weken ervoor had hij al proefgezwommen, dus we wisten dat hij het makkelijk kon. Maar hij vond het toch nog wel erg spannend (wat zich helaas ook uitte in wat weerbarstig gedrag). Voor hen is A-diploma ook erg een prestige zaak natuurlijk.

Al die krielkippen het water in zien springen om tegen het verdrinken aan de koppies boven de waterspiegel te houden is wel vreselijk lief om te zien. De kracht en het gemak van later zijn er nog niet helemaal, hoewel je bij Matthijs ziet dat hij zich met flinke vaart voort kan bewegen als hij zijn zinnen erop zet. Ik was ook erg verbaasd te ontdekken dat ze de borstcrawl en de rugcrawl leren op les, dat was in mijn tijd nog niet.

Daniël gaat nu op de wachtlijst bij een andere club waar ik veel goeds over heb gehoord en die financiëel ook in een aantrekkelijker klasse zit. Daar is Matthijs ook begonnen voor zijn B-diploma (daar is geen wachtlijst voor). Maar het belangrijkste nu is dat hij regelmatig oefent, dus we moeten wat vaker naar het zwembad met ze.

Ik heb ze ter wille van de statistieken ook weer eens gewogen. Begin deze maand woog Matthijs 23.4 kg, Daniel 19.9 kg enFalco 15.9 kg.

Deze maand zijn we Matthijs ook nog een middagje kwijt geweest. Ik was op verjaarsvisite bij een vriendin en toen ik terugkwam bleek dat Matthijs buiten was gaan spelen met een vriendje, dat vriendje was hem kwijtgeraakt, en Matthijs was nergens te vinden. Roepen, zoeken door de buurt, fietsen naar de eventuele speelplekken – maar geen Matthijs. Waarop ik besloot het hele huis nog een keertje goed af te zoeken en Matthijs op zijn kamer achter de computer vond *zucht*. “Ja mamma, ik ben over het hek achter geklommen, met dat prikkeldraad, omdat ik dat zo leuk vind”.

Eind deze maand was ik jarig, op woensdag. Na de hele dag druk geweest te zijn voelde ik me niet echt jarig, maar Tim had heel lief een babysit geregeld en we zijn uit eten geweest bij de Italiaan, waar keurig de cadeautjes bij mijn bord klaar lagen. Heerlijke verrassing dus.

Daarna bleef het nog even hectisch, want Daniël wordt 2 mei 5 jaar en die donderdag moest hij op school alvast tracteren. Wafels uit de supermarkt, maar ze vroegen het recept op school dus ze zullen wel lekker geweest zijn.

Weer een dag later (vrijdag dus) was zijn partijtje met kinderen van school. Hij mocht er vijf uitnodigen, maar eentje kon niet en een meisje vond het eigenlijk zo eng in de drukte dat ze gelijk in huilen uitbarstte en naar huis wilde, dus uiteindelijk zijn we met 3 extra jongetjes naar de speeltuin geweest. De grote open-lucht speeltuin in IJmuiden, want het weer werd erg lekker ‘s middags en we hadden geen vaste plannen/reserveringen. Daar zijn verder geen foto’s van, want ik was heel dom mijn camera vergeten. Maar ze hebben het erg naar hun zin gehad allemaal en het ging erg goed. Patat gehaald bij het zwembad naast de speeltuin en een beetje rondlopen en kijken of ze zich nog amuseerden zorgden ook bij Tim en mij voor een plezierige middag.

Zaterdag was de laatste dag van april, en dus koninginnedag. Matthijs wilde graag verkopen, dus ik had twee tasjes met spulletjes bewaard voor hem. Met als slogan “Hele leuke spullen voor hele lage prijzen” heeft hij ook goed zijn best gedaan, al kon hij het nog niet heel lang achter elkaar. Kopen is immers veel leuker eigenlijk. Dus heeft hij vier euro of zo verdiend en er zes of zo uitgegeven aan spulletjes. Daniël was wat voorzichtiger, die heeft na lang zoeken uiteindelijk maar één ding gekocht. Een opblaasbootje waar precies een kind in kan, dus dat is wel echt perfect voor hem. En Falco bofte, die had een moeder die zich voor hem uitleefde…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *