Klimrek

Omdat het lekkere weer er weer aan hoort te komen hebben we een klimrek voor in de tuin gekocht. Die apen van ons klimmen toch al overal in, en dit systeem is stevig genoeg en toch nog open genoeg om een beetje ruimte over te laten. We hebben al een postzegel van een tuin, daar kun je niet veel echte grote dichte dingen inzetten. Het was wel een middagje hard aanpoten met zijn allen om de stellage conform schema in elkaar te zetten, maar uiteindelijk is het toch goed gelukt.

Eind april was ook de kermis weer traditiegetrouw aanwezig, en dit jaar lukte het ons gelukkig weer om hem te bezoeken. Suikerspinnen, botsautootjes, poffertjes, reuzenrad, ballen mikken, lunapark – alle klassieke dingen hebben ze gedaan en weer van genoten.

Eind april vierden Daniël en ik ook onze verjaardagen, omdat de eerste week van mei schoolvakantie was en omdat koninginnedag dit jaar op een zaterdag werd gevierd. Natuurlijk kreeg Daniël een taart, en veel cadeau’s en aandacht. Het schoolpartijtje wilde Daniel graag in de overdekte speeltuin vieren (chimpie champ in aalsmeer), net zoals Matthijs vorig jaar. Dat is ook makkelijk voor ons en de kinderen genieten er allemaal erg van, dus hadden we daar geen probleem mee. Het blonde meisje met de haarband is Nina, daar is Daniël dus al een half jaar verliefd op. En zij ook op hem gelukkig. Ze kon wel mee op de verjaardag (Daniel had spontaan drie meisjes en drie jongetjes uitgenodigd) maar ze spreken nooit samen af, vreemd genoeg. Ze zoenen wel, lieten ze trots op het schoolplein zien: keurig op de mond.

Omdat deze maand eindelijk een paar warme dagen telde, zijn we ook begonnen met Falco bloot rond te laten lopen, met het potje bij de hand. De eerste dag dat ik dat deed heeft hij prompt alles op het potje gedaan, buiten in de tuin. Lui als ik ben leegde ik de kleine plasjes in de struiken waar niemand kwam. Tot ik terug kwam nadat ik binnen even iets was zoeken, en Falco triomfantelijk vertelde dat hij ook gepoept had op het potje. Omdat het een behulpzaam mannetje is dat dingen graag zelf doet, had hij het gelijk maar geleegd voor me… Toen hebben we het potje maar binnen gezet 🙂

Die hele dag ging goed, maar zodra hij een luier aan krijgt gaat hij niet meer naar de wc of het potje. Zelfs met een ‘onderbroekenluier’ (pull up) niet, vreemd genoeg. Het wachten is dus op wat meer mooie dagen om de zindelijkheidstraining nog wat verder op weg te helpen. Dat moet toch binnen een maand of twee te doen zijn volgens mij.

Ook koniginnedag werd deze maand gevierd. Het weer was niet zo goed helaas, maar we hadden van te voren besloten dat we dit jaar zelf ook zouden staan en Matthijs wilde de helft van zijn verdiensten aan WarChild doneren, dus hebben we ons toch maar uitgesloofd. En dat ruimt eigenlijk best lekker op.

In Daniels klas waren ze met Pluk van de Petteflet bezig geweest de afgelopen weken, en één van de projecten was het maken van een portret van Pluk. Die zag je in het lokaal dan ook in een lange rij aan de muur hangen – met in het midden één plukje dat oranje strepen op zijn shirt geplakt heeft. Juist ja, dat is die van Daniël. Daniël heeft dingen namelijk graag net iets anders dan de rest en kan daar enorm eigenwijs en volhoudend in zijn.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *