Grote schok

Gisteren ‘s avonds twee agenten op bezoek met een hele nare mededeling: mijn moeder had zelf een einde aan haar leven gemaakt. Voor ons een totaal onverwachte klap. Ze heeft al zolang als ik me kan herinneren gezegd dat ze niet oud wilde worden, 70 was oud genoeg en daarna ging je alleen maar aftakelen. Dat hebben we dus duidelijk niet serieus genoeg genomen. Gisteren vooral gehuild en familie gebeld. Vandaag veel heen en weer reizen en dingen regelen. Het blijft onwerkelijk.

Aan de hand van de brieven en lijsten die ze achterliet hebben we gezien dat ze hier al minstens een half jaar voor aan het plannen is geweest, dus het was een weloverwogen beslissing, die we proberen om door ons verdriet heen te respecteren.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *