Chaotische maand

Juli was een hele chaotische en vreemde maand. Enerzijds de laatste schoolmaand van de kinderen, met alle bijkomende verjaardagen, vieringen en blije dagen. Anderzijds het overlijden en afscheid nemen van mijn moeder met alle bijbehorende administratie, geregen en bovenal verdriet.

De dag van de crematie had Falco ‘s morgens schoolreisje met de peuterspeelzaal. Omdat de kinderen van ons zoveel mogelijk door moesten gaan met hun eigen leuke dingen hebben we hem wel mee laten gaan, maar met de moeder van zijn beste vriendin Eva en niet met mij. Ze heeft wel foto’s gemaakt, dus achteraf hebben we wel kunnen zien dat hij het erg naar zijn zin heeft gehad.

De dag erna was ‘s avonds grote theatervoorstelling van Matthijs en Daniël, met als thema ‘sprookjes’. Daniel speelde als prins zelfs een hoofdrop in het stuk van zijn klas – hij was de enige die de princes wakker durfde te kussen 🙂

De daaropvolgende week was een aaneenschakeling van sportdagen, afscheid van de oude juffen, en andere feestelijke dingen om de warme laatste weken zo leuk mogelijk te maken op school. Falco vierde zijn 4e verjaardag alvast, omdat hij na de vakantie niet meer terugkomt op de vlindertuin.

Juli was voornamelijk stralend zonnig, met record temperaturen en een lange hittegolf. Veel buitenspelen dus, veel watergevechten en warme schooldagen. Eind van de maand was het eindelijk vakantie en mocht Matthijs gelijk weg op zomerkamp met de scouting.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *