Jaarafsluiting

Ook deze maand was er een basketball toernooitje en dit keer deed Daniël ook mee. Hij deed hard zijn best en liep als een dolle achter de bal aan, maar de tegenstanders waren wel een heel stuk groter dus winnen deden ze niet. Gelukkig blijven ze wel plezier in het spel houden.

Verder is dit natuurlijk een grote feestmaand. Sinterklaas kwam op school, en bracht daarna thuis ook nog eens een grote mand met pakjes langs.

Daarna gingen we alweer richting kerst. Op school hadden de kinderen kerstdiner, waarbij iedereen iets lekkers meeneemt zodat er een buffet vol heerlijkheden in de klas staat waar in feestelijke sfeer van kon worden genoten. Alle kinderen hadden een kerstkaart gemaakt voor een ander kind op school en kreeg er dus ook eentje van een schoolgenootje – een heel leuk initiatief vind ik en de jongens hadden alledrie echt een prachtkaart waar veel werk van was gemaakt.

Thuis hadden we zoals ieder jaar het traditionele kerstdiner bij ons thuis. Eddy (de vriend van mijn moeder) was nog ziek, dus die is alleen ‘s morgens even langsgekomen. Maar mijn zus met haar familie en mijn broer zijn van de kalkoen komen genieten en zelfs zwager IJff liet zich ontglippen dat hij het lekker vond. Tweede kerstdag hadden we een vriendin met haar zoontje T. te eten dus dat was ook erg gezellig. Heerlijk dat er weer wat energie en ruimte is om dit soort leuke dingen te doen.

In de kerstvakantie hebben we vooral lekker uitgeslapen en gewandeld. Ik ben met Matthijs, Daniel en een oud vriendje van Matthijs met zijn broer en moeder gaan bowlen. Had ik in geen jaren gedaan (en ik kon er ook helemaal niets meer van) maar is voor de kinderen wel erg leuk. Ze kunnen hekjes omhoog doen voor ze om het makkelijker te maken en al het tellen wordt automatisch gedaan. Alleen de herrie daar, met al die kinderen, werkt wat op mijn zenuwen.

Verder hadden Tim en ik deze maand wat ruimte om met zijn tweeën leuke dingen te doen. Een dagje en avondje sauna om bij te komen, en twee weken later een dagje Amsterdam met zijn tweetjes. Shoppen, kleren kopen, lunchen, de American Bookshop plunderen, café in om te lezen en te drinken en daarna nog gezellig uit eten.

De laatste dag van het jaar hadden we mijn vriendin en Falco’s vriendje T. weer op bezoek en dit keer bleven ze ook slapen. Eerst spelen natuurlijk, en gekke spelletjes doen. Daarna badderen en naar bed om de kinderen vlak voor het nieuwe jaar weer wakker te maken. Vervolgens dus met groter gezelschap vuurwerk afsteken, al vonden T. en Falco het al snel te eng worden en hebben die dus met zijn tweetjes binnen gekeken terwijl Daniël en Matthijs sterretjes afstaken en pappa nog wat vuurpijlen de lucht in werkte. Een gezellig eind van een veelbewogen jaar dus.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *