Vouwwagen

Deze maand begon gelijk met een feest, want we hadden een familie-BBQ bij mijn oom en tante in Drente. Daar komen we graag, maar het zou nu zo druk zijn dat we voor het logeren een alternatief wilde hebben.

In Australië merkten we dat het kamperen ook best leuk kan zijn als je mobieler bent dan in de sta-caravan die wij wel eens huren. Dus we waren al aan het denken over alternatieven om komend jaar eens wat meer zomeruitjes te kunnen doen.

Dit was een mooie gelegenheid om de knoop eens door te hakken en te kijken of de realiteit net zo leuk is als we ons voorstellen vanuit het comfortabele huis. We hebben dus goedkoop een tweedehands vouwwagen aangeschaft; als het helemaal niets voor ons blijkt te zijn hebben we niet al teveel geld weggegooid en als het wel wat voor ons is kunnen we gelijk ontdekken welke punten echt belangrijk voor ons zijn, voor als we een betere aan willen schaffen.

Ons exemplaar is in ieder geval groot, en konden we in anderhalf uur opzetten en in evenveel tijd afbreken, dat is goed te doen. Een halve kilometer van het huis van mijn oom en tante is een camping, dus daar konden we het dat weekend gelijk uitproberen. Het opent zeker perspectieven voor volgend jaar, maar hij gaat nu eerst in de winterstalling.

Verder is Daniel deze maand overgevlogen van de bevers naar de welpen. Van een gemengde groep naar allemaal jongens, dat zal wennen zijn.

Matthijs werd deze maand alweer 9 jaar. We hadden een soort ijscokarretje voor hem in elkaar geflanst om te trakteren op school. Als partijtje wilde hij erg graag naar Chimpie Champ, dus dat hebben we maar weer gedaan. Het kost iets meer, maar geeft ook een stuk meer rust voor de organiserende ouders. De kinderen vinden het geweldig en werken zich zonder hulp of aansporing helemaal in het zweet, dat kan niet slecht zijn voor ze.

We moesten even puzzelen over de auto’s. Vroeger kwam mijn moeder oppassen en konden we haar auto lenen voor het vervoer. Maar Tim is nu lid geworden van greenwheels, dan kun je een abonnement nemen voor een klein bedrag per maand en dan makkelijk een auto huren die op loopafstand van ons huis geparkeerd staat. Dat werkte hier in ieder geval heel handig bij.

Op school kwam de schoolfotograaf langs, dus komende maand hebben we weer een voorraad pasfoto’s van het grut. Dat is voor Falco ook wel nodig; vriendenboekjes zijn helemaal hip in zijn klas en hij heeft die van hem ook al aardig rondgedeeld.

Eind van de maand zijn we hier in Haarlem naar de artisklas geweest. Dat is eigenlijk vlakbij ons huis, met joggen kwamen we er wel langs maar wisten we niet wat het was, en is veel leuker dan ik dacht. Het is een soort mini-dierentuin met gekke vitrines vol opgezette beesten, met een huisje waar de flora en fauna van een indesteekgelaten huisje tentoon word gesteld (brrrrrrrrrr) en met veel meer dieren dan ik dacht. De kinderen hebben zich er uitermate goed geamuseerd, dus daar gaan we nog wel een keer kijken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *