Wie zijn we?

Het begon allemaal april 1994. Een Nederlandse marketeer en haar Europese collega (immers, hoe anders kun je iemand noemen die half Engels en half Iers is, geboren in Duitsland, opgegroeid in Groot-Brittanië en die zijn halve leven in België woonde?) dronken een flink aantal wodka’s in een Brusselse kroeg…. en de bliksem sloeg in. De wodka ging over, maar het gevoel niet: Dit was echt, Liefde met een hoofdletter L. Het werd een vreemde tijd, met nachtenlange telefoongesprekken, megabytes lange emails en veelvuldig dagdromen over het komende weekend met een snelle autorit naar een ander land.

We begonnen plannen te maken voor een toekomst samen… liefst in hetzelfde huis in hetzelfde land !!

Als cynische dertigplussers besloten we eerst nog te testen hoe stevig het prille geluk eigenlijk was, door samen op een primitieve vakantie te gaan. Men zegt dat vakanties samen vaak breekpunten zijn, dus een safari in Afrika zou iets moeten zeggen over de overlevingskansen van onze nieuwe relatie. Die test haalden we met gemak en daarna duurde het niet lang voordat Tim een aanzoek deed…. en Marjolein zowel zichzelf als haar omgeving verraste met een snel en zeker JA!

Vervolgens besloten we al snel dat het praktisch gesproken het eenvoudigst was als Tim naar Nederland zou komen en bij Marjolein in zou trekken. De obstakels die de Nederlandse bureaucratie wist te genereren waren groot; een Brits/Ierse Belg met een Duits geboortebewijs importeren omdat je er mee wilt trouwen is ook in een Verenigd Europa geen eenvoudige zaak. Maar de aanhouder wint en in november 1994 konden we in ondertrouw gaan en ging Tim zich voorbereiden op de verhuizing.

In februari 1995 werd hij eindelijk officieel geïmporteerd in ons mooie kikkerlandje. Hij had nu een nieuw land, een nieuwe baan in een nieuwe richting, een nieuw huis en een nieuw iemand om mee samen te wonen…. geen probleem, dus de bruiloft ging nog steeds door. Om het stressniveau een beetje hoog te houden besloten we ook een nieuw huis te kopen samen om daar samen een nieuwe start in te maken. Na veel rondrijden en rondkijken besloten we dat we Haarlem het fijnst vonden om te wonen: Een mooi stadje, dicht bij de zee, veel fiets- en wandelgelegenheden in de omgeving en toch nog onder de rook van Amsterdam.

September 1995 kwam alles voor elkaar; 1 September kochten we ons nieuwe huis in Haarlem en 2 september was onze bruiloft. Dat werd een sprookjesdag, prachtiger dan we ooit hadden durven hopen.

Aan het eind van dat jaar waren we al ruim een jaar aan het proberen in verwachting te raken. We besloten het medische circuit in te stappen om te kijken of daar een oplossing voor onze problemen gevonden kon worden. Helaas kwamen de medici niet verder dan concluderen dat ze geen oorzaak konden aanwijzen voor onze vruchtbaarheidsproblemen. We waren “idiopathisch” onvruchtbaar, zoals de charmante medische omschrijving luidt, en moesten terugvallen op volhardend blijven proberen.

We besloten dan maar een van de andere wensen die we nog hadden te vervullen en een hond aan te schaffen. Omdat we zijn wie we zijn hebben we eerst het hele Internet afgezocht naar de perfecte hond voor ons; vriendelijk, aanhalig en slim. Dus eindigde we met Jimmy de flatcoated retriever…. Hé, twee van de drie is niet slecht – en meestal vinden we het niet erg dat hij een beetje een flatbrained retriever is ook.

Helaas bleek waar het de toekomstige kinderen aanging dat volharding alleen niet genoeg was. Uiteindelijk zijn we via IVF zwanger geworden en in september 1998 is onze zoon Matthijs geboren. Omdat ze nooit een duidelijk mankement hadden gevonden wisten we dat er een kans was dat we nu zonder medisch ingrijpen zwanger konden worden. We hebben dus heel erg hard ons best gedaan “spontaan” zwanger te raken – al is er na zoveel jaar vruchtbaarheidsproblemen weinig spontaans bij.

Augustus 1999 waren we succesvol en in mei 2000 is onze zoon Daniël geboren. Daarna mochten we dit geluk nog een keertje meemaken; augustus 2002 is onze derde zoon Falco geboren.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *