Schoentje zetten

Matthijs mocht gisteren voor het eerst zijn schoen zetten. Twee keer schoen zetten en dan vijf december vieren is genoeg om aan het feest te ruiken, en hij herkent sint en piet wel, weet dat er iets is, maar het zegt hem natuurlijk nog niets. Sinterklaas kapoentje en Sinterklaasje bonne bonne bonne gaan hem al heel goed af, dus het zingen voor de kachel was leuk.

Vanmorgen hoopten we op een verrukt “ohoooo cadeautje”, maar mijnheer deed alsof het doodgewoon was dat er iets in zijn schoen zat en kwam meteen naar me toe om het open te laten maken. Het was een flut toverstafje met lampjes, puur bedoeld voor een dag pret en niet voor de eeuwigheid want hij heeft al zoveel spullen. Gelukkig heeft hij er wel de hele dag mee gespeeld.

Op de peuterklas kregen ze een geknutseld schoentje mee met daar twee schuimpjes in en wat stro. De schuimpjes waren snel op, en verder heeft hij het over de schoentjes niet gehad.

Vanavond was ik weg en is Tim helemaal vergeten om hem zijn schoen te laten zetten. Maar morgenochtend komt Sint op school, dus dan wordt het wel weer spannend. En morgenavond doen we een beetje aan sinterklaas, maar dat is meer voor Tim en mij natuurlijk. Wij doen altijd een minicadeautje (maximaal 15 gulden) en een gedicht, al wilde Tim daar dit jaar al best wel suprises aan toevoegen omdat dat hem zo leuk lijkt. Maar ik heb hem uitgelegd dat dat beter bewaard kan worden tot de kinders wat ouder zijn.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *