Sinterklaas

Vanmorgen kwam de Sint op school langs. Hij werd door de politie met een busje en sirenes gebracht, dus Matthijs moest zijn aandacht echt verdelen tussen de auto, de Sint en de Pieten. Daarna vierden ze het in de klas verder. Toen ik hem kwam halen was hij moe maar voldaan, supertevreden met zijn cadeautje (een piepende krokodillenkop voor op je fietsje) en heel erg trots op zijn papieren muts en zwartepietenvlag.

Ik dacht dat hij thuis wel zou slapen, moe van alle indrukken, maar hij heeft dus gewoon twee uur lang rondgehopt in zijn kamer, luidkeels zingend. Nu ja, zingend….. Het varieerde van “Sinterklaas kadootje” op de wijs van Sinterklaas kapoentje tot losse fragmenten uit allerlei andere sinterklaasliedjes aangevuld met goedbedoelde doch onverstaanbare klanken.

Bij het eten was hij ronduit onuitstaanbaar, dus we waren al bang dat hij echt te moe was om maar iets aan sinterklaas te hebben. Maar we besloten hem gewoon eerst in bad te doen zodat hij lekker weer in zijn ritme en even tot rust kon komen, en dat hielp.

We hadden een klein stapeltje cadeautjes (Sinterklaas geeft bij ons altijd leuke kleinigheidjes weg) met fotootjes erop in plaats van namen zodat Matthijs kon bedenken voor wie ze waren. Dat werkte redelijk goed in het begin, maar na de eerste twee cadeautjes voor hemzelf was hij daar meer mee bezig dan met de onuitgepakte cadeautjes. Het tussendoor zingen van sinterklaasliedjes deed hij vol overtuiging mee, heel serieus met afentoe een kleine uitbarsting van openneerspringerij. Hij kreeg een minichocoladeletter, een taaimannetje, een miniatuurautobus en twee peuterboekjes. Dat de cadeautjes van Sinterklaas waren had duidelijk grote indruk gemaakt, want hij bleef totdat hij naar bed ging regelmatig “dankjewel Sinterklaas” roepen, met een blik naar het dak boven. Hap chocola, “dankjewel Sinterklaas”, boek openslaan, “dankjewel Sinterklaas”, hap taaitaai, “dankjewel Sinterklaas”. Sint is er nu absoluut helemaal van overtuigd dat Matthijs de presentjes erg waardeerde.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *