Falco week 3

Falco begint warempel al te lachen als hij zich erg lekker voelt. Hij focust zijn ogen al prima en begint te zoeken en te volgen, al houdt hij dat laatste maar heel eventjes vol.

Wij waren dan ook vol vertrouwen dat de kinderarts hem bij de controle op 6 september geheel gezond zou verklaren. Na uitgebreid luisteren naar zijn longetjes en kijken naar zijn reflexen gebeurde dat gelukkig ook. Falco bleek 4997 gram te wegen, dus hij is weer bijna op zijn geboortegewicht en bijna 300 gram zwaarder dan acht dagen geleden. We hebben hem ook nog even langs de meetlat gelegd en hij is ongeveer 57 cm lang.

Hij drinkt nog wat onregelmatig, zowel qua tijden als qua hoeveelheden. De ene keer 60 cc, de volgende keer 110, de derde keer 40 cc en een kwartier later nog 60cc. We houden voorlopig zíjn ritme maar aan, als hij een beetje op zijn broertjes lijkt verandert dat snel genoeg in een paar grote voedingen per dag.

Verder houdt hij een ongelovelijke hoeveelheid lucht vast. Hij drinkt de fles ook nog met een beetje een slap mondje, waardoor hij veel lucht mee naar binnen krijgt, die hij vervolgens pas na een minuut of 10, 15 op de schouder in een paar flinke boertjes laat ontsnappen. Ik boek op het moment het beste resultaat met laten liggen/ laten zitten; dan pomp je de lucht er als het ware uit.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *