Snotterbaby

Het arme mannetje is vreselijk verkouden. Ook zonder aangestoken te zijn lijden wij daaronder, want omdat zijn neusje wat verstopt is kan hij moeilijker drinken. Hij drinkt dus vaker kleinere porties; ook ‘s nachts.

Gelukkig waren zijn longetjes snel weer in orde; met al dat slijm dat ze nog niet weg kunnen hoesten gaat zo’n baby enorm reutelen. Het leek soms wel alsof hij ging verdrinken in zijn eigen slijm en hoewel je rationeel weet dat dat niet zo is word ik er wel behoorlijk zenuwachtig door. We hebben de neusspray en de inhalatiezalf dus maar weer tevoorschijn gehaald en zetten zijn hoofdeinde iets hoger zodat hij wat meer lucht krijgt.

Hij heeft twee dagen gehad waarin hij zelfs niet meer op zijn buik op je borst wilde liggen, wat normaal zijn meest favoriete houding is. Toen hij eindelijk weer zo wilde liggen zonder meteen te gaan huilen wisten we wel gelijk dat er verbetering aan zat te komen.

Het eerste bezoek aan het consultatiebureau was ook deze week! Falco was nu 5920 gram, dus hij was flink aangekomen. Verder was zijn hoofdomtrek 40 cm en bleek hij ongeveer 57,5 cm lang te zijn (hoewel het meten van de lengte op deze leeftijd nog niet heel accuraat is omdat de babies nog niet helemaal strekken en stil liggen.

Hij neemt zijn hoofd al heel keurig mee en kan uitstekend focussen en volgen met zijn ogen. De scheur in zijn nekspier is al een stuk minder dik, maar ze vonden wel een kalkbultje op zijn sleutelbeen. Dat betekent dat bij de geboorte toch ook zijn sleutelbeentje is gebroken. Bij kinderen doen ze daar niets aan; het sleutelbeentje groeit vanzelf weer aan en ze hoeven ook niet beperkt te worden in hun bewegingen. Hij heeft er waarschijnlijk zelf niet veel last van gehad. Maar toch voel je je als je het achteraf hoort een beetje slecht, al had je als je het wist niets anders gedaan dan je nu deed…

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *