Alledrie op basisschool nu

Falco mocht gelijk beginnen op de basisschool. Dat ging conform verwachting heel goed. Hij moet even wennen aan het feit dat er meer regeltjes zijn, maar doet met alles goed mee en is ‘s avonds gezond moe, al valt hij nog niet aan tafel in slaap.

Daniël en Matthijs zijn begonnen met basketballen. Voorlopig vinden ze het heel leuk, dus ik hoop dat dat zo blijft. Tenslotte is het de leukste sport ter wereld 🙂

Deze maand zijn de jochies ook naar de tandarts geweest. Door wisselingen van tandarts was dat bij Matthijs en Daniel ruim een jaar niet gebeurd en Falco was nog nooit echt geweest, maar ze hebben zich voorbeeldig gedragen. Zowel bij Matthijs als bij Daniël zijn de grote mensen kiesen al doorgebroken. Ik had in mijn hoofd dat dat zou gebeuren nadat de tanden gewisseld waren, maar die kiezen groeien gewoon extra en er hoeft dus niets anders uit. Daniël is dus heel normaal met 1 echte tand en 4 doorbrekende echte kiezen.

Matthijs werd dus ook gelijk geseald. Dat betekent dat er een dun laklaagje over de groeven in de kiezen wordt gepenseeld. Zo kunnen die groeven makkelijker worden schoongemaakt, terwijl het laagje ook nog extra fluoride afgeeft om gaatjes te voorkomen. Daniel mocht twee weken later, dus die is nu ook beschermd.

De dag erna zat Falco mijn arm te bekijken. Omdat ik lang bloeddonor ben geweest zit er in de binnenkant van mijn elleboog een kuiltje van het vele prikken op die plaats. Falco ziet dat, bekijkt het aandachtig, en verteld me vervolgens serieus dat daar een gaatje zit – en dat ik met gaatjes naar de tandarts moet.

Matthijs heeft deze maand ook zijn verjaardag gevierd. Het was de eerste verjaardag na het overlijden van mijn moeder, dus ik was bang dat er een echt gat zou zijn door haar afwezigheid. Maar blijkbaar deelden meer mensen die angst want alle vrienden kwamen opdraven dus het was vooral druk en gezellig. Vanwege het lekkere weer heben we ook met een grote groep in te tuin gegeten, dat was erg leuk.

Later deze maand ben ik met Saskia nog een weekend naar Antwerpen geweest. Matthijs had Pharoskamp dus Tim had het niet zo heel zwaar in mijn afwezigheid en Sas en ik hebben erg genoten van ons weekendje. Antwerpen is natuurlijk erg leuk; we hebben heerlijk gewinkeld en gegeten en gedronken. Ons hotel lag overal op wandelafstand vandaan en schuin tegenover de bioscoop dus we zijn zelfs voor het eerst sinds jaren weer eens overdag naar de bios geweest op zondag.

Deze maand hebben we ook de administratieve rompslomp om het overlijden van mijn moeder weer in gang gezet met notarisbezoeken en allerlei wettelijke papieren die we nodig hebben om echt dingen te kunnen regelen. De eerste prioriteit is het geld van haar Franse rekening zien te halen – die zijn niet zo snel en efficient hebben we al door. Daarna de rest van de banken, de belastingen en tussendoor het huisje nog opknappen en verkopen/verhuren.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *