Falco wordt 5

Thuiskomen was wel weer fijn. Het huis was in nette staat achtergelaten en kregen we in bijna nog nettere staat weer terug omdat de vriendin die erop pastte zich helemaal had uitgeleefd in de tuin. Inene was ook die weer netjes!

We hadden nog een week voordat de school weer zou beginnen en in die week kwamen ook nog oude Engelse studievrienden van Tim langs met hun drie (grotere) kinderen. Die waren met een zeilboot het kanaal overgestoken en kwamen hier nog even gezellig eten voor ze weer terugmoesten. Per trein en veerboot helaas, want het weer was erg slecht geworden, maar dat mocht onze pret niet drukken.

Het derde weekend van deze maand had ik een uitje met het basketball team. Dit keer zouden we een heel weekend weggaan, kamperen op de Veluwe waar één van de teamleden een caravan had staan. De veluwe was adembenemend mooi (de hei stond in bloei terwijl het prachtig zomers weer was) en het was fijn om ook gelijk weer even de mooie kanten van Nederland te zien.

Mountainbiken is nog steeds mijn ding niet heb ik gemerkt, barbeque-en is een stuk leuker. Ik had geen idee dat je er ook zoveel lekkere dingen mee kunt maken, ik ben duidelijk niet veel gewend op BBQ gebied. De volgende ochtend zijn we ook nog gaan hardlopen en uitgebreid gaan wandelen, dus het was een zeer sportief evenement.

De tweede schoolweek vierde Falco zijn 5e verjaardag. Voor de klas hadden we een spookkasteel gemaakt, met kleine spookjes om uit te delen (stukjes laken met een lollie en een pakje snoepjes eronder). Falco genoot natuurlijk van alle aandacht en had besloten dat hij wel een partijtje thuis wilde gaan geven.

Zonder enige druk van mijn kant besloot hij dat hij ook wel wat meisjes wilde vragen, dus uiteindelijk hadden we een groep met 3 jongens en 3 meisjes. De ervaring had ons geleerd dat een heel uitgebreid draaiboek alleen maar tot veel frustratie leidt. Simpelheid troef dus dit keer.

We hadden inkleur paddestoelen waar ze zich op uit konden leven en die ik na het inkleuren op hun plastic bekertje plakte. Eierkoek versieren met jam en manna. Daarna het cadeau-verstopspel. Falco op de gang, alle cadeau’s verstoppen, Falco weer terug en dan met ‘warm, lauw, koud’ de cadeautjes laten vinden en uitpakken. Groot succes!

Daarna een speurtocht die ik in alle drukte maar kant-en-klaar gekocht had en die Tim die middag uit had gezet. Hij hoorde 3-5 kwartier te duren maar de kinderen liepen allemaal al vooruit om te zoeken dus hij was in 20  minuten klaar, dat is een leerervaring. Bij thuiskomst was er gelukkig wel taart en limonade.

Daarna spelletjes (stoelendans, blindemannetje, knipoogspel) maar er zijn er altijd een aantal die dat niet zo leuk vinden. Vroeger had ik dan gestresst mijn programma af willen werken, maar nu heb ik gewoon vrij laten spelen. Muziek hard, alle verkleedkleren op een stapel, lego op de ene tafel, knexx op de buitentafel en kleurmaterialen op de andere tafel. Ondertussen deden wij poffertjes en hotdogs.

Ik geloof wel dat de meesten het naar hun zin hadden. Daniel en Matthijs deden braaf mee en we hadden buiten bij de speurtocht ook nog een buurtvriendinnetje van Daniel opgepikt dat meedeed. Vergeleken met onze andere ervaring met een thuispartijtje (toen Matthijs 6 werd) was dit heel goed te doen voor vermoeide ouders.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *