Mijlpalen

Ons 12.5 jarig huwelijksfeest was geweldig leuk. Er waren veel mensen en ook mensen die we al heel lang niet hadden gezien, dus dat was heel fijn. We waren zo druk bezig geweest met het organiseren dat we vergeten waren dat mensen misschien nog wel eens een cadeautje mee zouden willen nemen, dus we hadden geen tassen mee en waren lekker op de fiets. Gelukkig namen de buren al wat mee en hielp iemand met een auto met het sjouwen want we werden behoorlijk verwend. Verder hebben we enorm veel gedanst en (zoals altijd als je een feestje geeft) veel te weinig bijgepraat.Zondag hebben we lekker uitgeslapen maar werden we wel met spierpijn wakker 😉 .

Deze maand zijn we ook een weekend naar Brussel geweest, hadden we verjaardagsfeestjes en zijn we voor het eerst in een hele lange tijd spontaan uit eten geweest met vrienden. Wat een heerlijk gevoel dat dat mogelijk begint te worden!

Deze maand ben ik ook samen met Saskia begonnen met het opruimen en schoonmaken van mamma’s huisje in Noordwijk. Dat bleek een enorme klus te zijn, want er bleek niets, maar dan ook niets opgeruimd te zijn. De verf stond open, met een plasticje erover, de oude koffiekoppen stonden (ingedroogd) nog overal, er stond nog een pannetje met hondebrokken open, in de kast lag nog een half pak koekjes en in de vieze ijskast lag nog een roestig blikje bier. Alles, overal, vol troep en stof. Het eerste weekend hebben we alles minstens twee keer afgenomen. De vloer geveegd, gestofzuigd, 5(!) keer gedweild en toen was hij nog een beetje stoffig maar kon hij er mee door. In het kleine kamertje schoongemaakt en gezogen en kijken wat weggegooid moest worden (het grootste deel van de keukeninventaris lag in stapels op de oude bank). In de huiskamer de spullen een plaatsje gegeven, alle oude afwas weggewassen en tassen meegenomen vol dingen die gewassen, gestoomd en schoongemaakt moeten worden.

Eigenlijk had ik ook nog naar een reunie van de lagere school gewild, dat was ook deze maand, maar het leek me beter om de vaart erin te houden bij het huisje om te kijken of het verhurenswaardig zou kunnen worden voor de zomer echt zou beginnen.

Bij het wegrijden bij een van de werkweekenden bleek de accu van de auto helemaal leeg te zijn (zo leeg dat zelfs de autosloten het niet meer deden, ik wist niet eens dat dat kon). Een paar dagen later gebeurde dat weer, dus moest de auto naar de garage voor een nieuwe accu. Er bleek nog wat meer te moeten gebeuren, dus dat werd een forse rekening. Dat is nog steeds goedkoper dan een nieuwe auto, dus we hebben het gedaan. Maar eigenlijk moeten we over een jaar of twee naar een nieuwe auto toe, want deze wordt echt oud – en is bovendien zo groot dat hij heel duur is om te rijden.

Ik had deze maand ook 10 minutengesprek over Matthijs en juf zei dat het in de klas veel beter ging. Ze communiceert heel goed met Maaike, de ergotherapeute, dus dat werkt (al blijf ik het raar vinden dat ik de ergotherapeute op school moet sturen). Maaike heeft Matthijs ‘buitenaardsen’ laten maken als beertjes van Meichenbaum en heeft het principe aan de juf uitgelegd. Matthijs zegt dat dat helpt.

Juf had ook aan Maaike bekend dat het beter gaat sinds ze Matthijs als een autist behandeld, dus ik zei in het gesprek dat ik blij was dat ze op die manier een handvat heeft. Het komt neer op alle stapjes uitleggen (Matthijs kan niet bedenken hoe hij dingen om moet zetten in handelingen. dus bijvoorbeeld als zijn pen er mee stopt heeft hij moeite om te bedenken dat hij bij juf een nieuwe kan vragen en zal hij gewoon stoppen en lekker gaan fantaseren in zijn hoofd) dus kost haar wel veel moeite zegt ze, maar daar kan ik niets aan doen.

Matthijs’ rapport is goed; 1 b-tje en 4 a-tjes voor de citotoetsen, 7 voldoendes (gym, spel, tekenen, muziek, aanrdrijkskunde/topologie, spreekbeurt en rekentaken) en 8 keer ruim voldoende voor de andere zaakvakken. Ik zit te denken aan hem opgeven voor de huiswerkclub een uurtje in de week, om te kijken of dat hem helpt bij huiswerk maken, toetsen voorbereiden en werk inplannen (doet hij nooit) omdat hij nu dus nergens tegenaan loopt maar straks wel, en dan heeft hij inmiddels een belabberde werkhouding gekregen.

Verder heeft Daniel de laatste week van maart zijn zwemdiploma A gehaald. Na een wat lange aanloop is hij nu apetrots dat hij het eindelijk heeft gehaald.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *