April doet wattie wil

De maand begon met een modeshow van Falco’s nieuwe klas. Het thema ‘kleren’ werd daarmee afgesloten en de kinderen mochten allemaal op een toepasselijk liedje hun outfit showen. Falco had het tovenaarskostuum dat ik onder leiding van schoonmother een paar jaar geleden voor Matthijs heb gemaakt. Leuk dat dat nog steeds een hit is.

Matthijs had deze maand zijn schoolreisje. Dat had hij nog bijna gemist, want hij was vergeten tegen me te zeggen dat hij iets eerder op school had moeten zijn. En nu zijn broertjes op een andere school zitten moet ik die wegbrengen en loopt Matthijs zelf naar school toe, dus ik controleer het niet meer. Tot mijn verbazing stond hij dus om vijf over half negen weer bij me op de stoep.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar niets van begreep. Als de schooltijden veranderen dan lijkt het me niet meer dan logisch om de ouders daar ook op te wijzen en dat niet alleen van een chaotisch jochie van 9 af te laten hangen. Tenslotte stuur ik hem ‘s morgens de deur uit dus IK moet weten als dat eerder moet. Wat als ik nu al naar mijn werk was geweest, had hij dan de hele dag buiten moeten lopen tot ik weer thuis was?

Gelukkig mistten ze de trein, dus juf belde me tegen negenen op dat ik 8 minuten had om Matthijs naar het station te brengen. Ik heb een auto dus ik heb hem met gierende banden naar het station gebracht waar hij nog op tijd was om aan te sluiten bij de rest van de groep. Maar ook daarbij vind ik het vreemd dat juf Judith me dan niet belt tijdens het half uur dat ze naar het station lopen, zodat ik hem rustig op tijd kan afleveren ook als ik niet de beschikking over een auto heb. Uiteindelijk liep alles goed af en had Matthijs een heerlijke dag in het Archeon.

Deze maand zijn Tim en ik ook begonnen met een loopcursus. Ons streven is om in juni mee te doen met de Haarlemse grachtenloop (5 km) en we gaan het dit keer met een groepje doen om te kijken of dat beter lukt.

Parenthood: Falco leest het Engelse PIC en zegt:”wat moet ik nu zeggen? Het is alletwee fout, pis mag ik niet zeggen en pik ook niet”.

Matthijs is op het moment helemaal verslaafd aan ‘rollercoaster tycoon’. Falco huppelt met hem mee naar boven om te kijken wat hij gebouwd heeft. “Want ik hou erg van rollercoaster kijken. En als *ik* 9 ben en jij een groot mens bent ga ik zeker ook rollercoaster spelen!”.

Mijn verjaardag was erg leuk, er kwamen spontaan vriendinnen langs, mijn broer kwam zomaar spontaan aanzetten en we hebben met de cobb die ik tim voor zijn verjaardag had gegeven geBBQd en dat ging heel prima. Ik had maandag wel een kater, maar dat is een teken dat het erg gezellig en laat werd.

Falco heeft daarna nog twee dagen bij T. gelogeerd en werd op koninginnedag weer afgeleverd. We zijn bij ons het veldje rondgeweest maar Merel (de moeder van T.) was hoogzwanger dus die kon niet heel ver meer. De jongens hebben nog even wat spullen verkocht en zijn zelf over het veldje gaan zwerven om nieuw speelgoed te scoren. Dat kwam mij wel goed uit, want ik was zelf net ziek geweest en nog wat lusteloos. Dat weerhield ons er niet van om naar de kermis te gaan trouwens, waar de kinderen weer een geweldige middag hadden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *