Koude start

Traditiegetrouw hebben we op de eerste januari de spinnewebben en drankresten weer op het strand uit ons hoofd laten waaien. De nieuwjaarsduik hebben we niet gedaan, maar wie weet wat er volgend jaar gebeurd…

Even traditiegetrouw hebben de kinderen weer gepootjebaad in zee waarbij hun onderlijf kleddernat en ijskoud eindigde omdat er altijd een golf hoger is dan je denkt. We hadden natuurlijk droge kleren mee voor ze, maar Falco vond er daarna niets meer aan op het strand. Als we gaan nieuwjaarsduiken volgend jaar moet hij maar op de handdoeken passen hebben we afgesproken.

Daniel heeft twee jaar terug van zijn grandma een kookboek gekregen en daar wilde hij nu eindelijk wel eens iets uit maken. De keus viel op een Franse tart tartin. Aangezien Tim meer geduld heeft met kinderen in de keuken dan ik *en* meer verstand heeft van appeltaarten bakken hebben Daniel en het logerende vriendje Bas zich onder zijn leiding gesteld. Aangezien het resultaat een heerlijke appeltaart was zal dat de laatste keer niet zijn schat ik zo in.

Die logeerpartij was in het kader van de vakantie en diezelfde vakantie hebben de kinderen ook weer een dag doorgebracht in de winterstuif. Daar hebben ze heerlijk geknutseld en prachtige kunstwerken gemaakt. Vooral van het werk van Daniel waren we allemaal erg onder de indruk. Hij heeft een hele dierentuin gemaakt en met zoveel aandacht voor detail dat hij zelfs streeppupillen voor de krokodil knipte en plakte.

Ook hebben we weer even gemerkt dat de winters gemiddels misschien warmer worden, maar dat het toch nog best heel koud kan worden in ons kikkerlandje. Uiteindelijk bevroor niet alleen het vijvertje bij onze molen, maar zelfs de grachten in Haarlem. Heel Nederland wordt gek als er zoveel natuurijs is, dus het was een groot feest op het ijs. De kinderen vonden het ook heerlijk en willen nu allemaal op schaatsles. Volgend jaar eens kijken of we niet met zijn allen zo’n intensieve cursus kunnen volgen in een van de vakanties.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *