Falco’s nieuwe school (groep 7)

Goed gesprek gehad gisteren op Falco’s nieuwe school. Na de twee boze buien in oktober hebben ze geen last meer met hem gehad. Hij leest nog steeds heel graag, maar het is heel makkelijk om hem bij de les te krijgen en hij doet goed mee. Leergierig, weet dingen goed te verwoorden, eager to please.
Hij loopt met de meeste dingen vooruit, dus zal voor een paar vakken met groep 8 meedoen. Sociale vaardigheden cursus die nieuwe leerlingen standaard moeten volgen was bij hem overbodig; hij kon hem wel overnemen van de juf zei ze 🙂.
Komende anderhalf jaar zullen we proberen hem goed om te laten gaan met frustraties, zijn hoofd wat beter in te zetten voor sociale situaties (want hij is empatisch en observant genoeg om dingen dan goed in te schatten) en hem wat meer zelfvertrouwen te geven.
Juf had erg gelachen om zijn spreekbeurt over de 2e wereldoorlog omdat Falco de hele klas in een discussie had gekregen over goed en slecht en dat hele slechte mensen ook hele goede dingen konden doen (Hitler) en vice versa. Typisch Falco, die denkt graag in lagen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *